fallback

Без промени във финансирането на спортните клубове

Ще има нова формула за изчисляване на средствата

16.10.2014 | 18:06

Няма да има промени във финансирането на спортните клубове. Това обяви заместник-министърът на младежта и спорта в служебния кабинет Йордан Йовчев.

"Промени във финансирането на спортните клубове няма да има, просто ще има нова формула, по която ще се изчисляват средствата. Това, което е било директно финансиране министерство - клубове по-скоро се губи ефекта на контрола.

Защото, когато е финансирано пряко от министерството е затруднен контрола. Около два милиона или близо 240 клуба само в София.

Ние нямаме капацитета да изпращаме всеки ден хора от администрацията и ресорните по вида спорт да ги проверяват. Има и един огромен обем документи като отчет и смятам, че всяка федерация има механизъм и наредба, по която финансира по своя преценка клубовете. Най-вероятно ще се върне това, че министерството ще финансира федерациите, а те по заслуги клубовете", каза Йордан Йовчев.

Той посочи още, че скоро ще има специална пресконференция, на която министър Евгения Раданова ще даде отчет за свършената работа през последните два месеца, и за последните събития около Зимния дворец. Йовчев призна, че не знае кой ще влезе в новото ръководство на министерството, но апелира за повече приемственост.

 

 

fallback
fallback