Адвокатът на Стивън Петков ще съди национали за клевета

19-годишният футболист остава със спрени права

15.10.2014 | 21:00
Адвокатът на Стивън Петков ще съди национали за клевета

Юношеският национал на България Стивън Петков остава със спрени състезателни права. Днес Апелативната комисия към Българския футболен съюз потвърди решението на Дисциплинарната от 5 август тази година. Бившият футболист на Левски и Лудогорец бе забъркан в скандал с черно тото непосредствено преди европейското първенство до 19 години през месец юни.

Стивън Петков се яви днес на изслушването в Апелативната комисия в присъствието на мениджъра си Данаил Петков и адвоката му Иван Антонов.  

"Получава се пълен правен абсурд. Документите, с които разполагаме показват, че срещу Стивън Валентинов Петков няма данни за образувани досъдебни производства и повдигнати обвинения. Всичко се базира единствено на формално основание, че има е повдигнато някакво обвинение срещу неизвестен извършител", посочи адвокатът на играча Иван Антонов.

Решението на Апелативната комисия не подлежи на обжалване. Единствените стъпки, които Петков и адвокатът му ще предприемат, са да проверят в Прокуратурата в Ботевград докъде е стигнало разследването и да се изискват тя да се произнесе по-бързо. Правата на Петков остават спрени до изясняване на случая. Юношата на Левски, чийто професионален договор с Лудогорец през 2014-та година бе прекратен от разградския клуб, е разследван за уреждане на мачове на юношеския национален отбор на европейското първенство в Унгария.

"Аз бях изкарах, че съм обикалял по всички стаи да им предлагам някакви неща, но никой не излезе да го каже официално - коментира Стивън Петков. - Срещу мен са писали играчи, мои съотборници, мои приятели, с които играем. Днес научих какви глупости са писали. Но аз никога не съм искал да навредя на треньорът (б.р. - Александър Димитров), който единствен бе до мен в болницата, когато счупих ръката си. Аз единствен исках да предпазя всички от този случай, като запазя мълчание", добави още 19-годишният играч. Неговият адвокат добави: "Така са описали нещата, че те са го извършили, но накрая почват да си измиват ръцете с Петков. За Стивън няма данни, че е провеждал каквито и да е било разговори и да е предлагал каквото и да е било. Всичко е въпрос на слухове и догадки."

Адвокат Антонов обяви, че ще заведе съдебни искове срещу футболисти от юношеския национален отбор на България за клевета. Освен това има вариант те да потърсят помощ и от международните инстанции. Самият Петков продължава да поддържа форма с Ботев Враца.