fallback

Ексцесии прекратиха сблъсъка Сърбия - Албания

Европейската квалификация между Сърбия и Албания бе прекратена в 41-та минута при резултат 0:0, след като привърженици на гостите провокираха ексцесии на стадиона с призив за велика Албания в центъра на Белград

15.10.2014 | 12:12

В 43-ата минута на сблъсъка между Сърбия и Албания в Белград, при резултат 0:0, гостуващите привърженици започнаха да хвърлят факли към терена, над който пък бе пуснат да кръжи малък самолет, управляван с дистанционно с албанското знаме и призив за Велика Албания. Стефан Митрович от домакините успя да хване албанския флаг и да го отстрани. Точно когато всички си мислеха, че този инцидент е приключил, сръбският национал бе нападнат от голяма част от албанските футболисти, а главният съдия Мартин Аткинсън от Англия реши да прекрати срещата след сблъсъци между играчи на двата отбора. Привърженици нахлуха на терена и нападнаха албанските футболисти, докато те тичаха към тунела.

Напрежението в Белград и Тирана продължи и след прекратяването на двубоя, като хиляди хора излязоха по улиците на албанската столица, за да демонстрират подкрепа към своите любимци.

Сигурно е, че албанците ще бъдат наказани, но тепърва предстои УЕФА да се произнесе по случилото се на стадион Партизан в Белград.

 

fallback
fallback