fallback

Германия на поправителен срещу Ирландия

Льов оприличи днешния си съперник на Полша

14.10.2014 | 14:07

Националите на Германия излизат на поправителен срещу Ирландия тази вечер от 21:45 ч. Преди три дни Бундестима отстъпи с 0:2 от Полша в друга квалификация за ЕВРО 2016, а германският селекцонер Йоаким Льов обяви, че предстоящият им съперник много приличи на Полша.  „От това, което видяхме от играта на Ирландия в последните квалификации, знаем, че те могат да се защитават много добре и подхождат с добра стратегия - заяви Йоаким Льов. Подобно на Полша имат четирима много добри футболисти -  в предни позиции Роби Кийн, който е много опасен и бърз, в халфовата линия – Айдан, Мак Гийди и Джеймс Маклийн. Имат бързи играчи на външните позиции. Като цяло организираната защита води и до бърза контраатака, затова трябва да внимаваме."

Лошите вести в германския лагер се увеличиха с още една. Пореден футболист няма да е на разположение на треньорския щаб. Двубоят със сигурност пропуска полузащитникът Кристоф Крамер от Борусия Мьонхенгладбах, който е със стомашен вирус. Той ще бъде заместен от Себастиан Руди или Матиас Гинтер.

„Атмосферата в отбора не е лоша. По-скоро е добра! Разбира се, че играчите са доста критични към себе си, всички обсъдихме загубата от Полша. Всички сме наясно, че ако водим на полувремето срещу Ирландия, можем да спечелим трите точки“, коментира още Льов. Германският национал Юлиан Дракслер също призна, че със съотборниците му са крайно решение да спечелят трите точки срещу Ирландия.  "Отборът е силно мотивиран. Искаме да заличим загубата от Полша  и да спечелим така важните точки за нас срещу Ирландия. Сигурен съм, че спечелим у дома“, каза Дракслер.

В лазарета на Германия са още Бастиан Швайнщайгер, Марко Ройс и Месут Йозил, които също са с контузии. Полузащитникът на Байер Леверкузен Карим Белараби пък ще запази мястото си в статовия състав. Той дебютира за Германия при загубата в събота.

 

 

fallback
fallback