fallback

Бразилия срещу Япония в контрола в Сингапур

14.10.2014 | 11:52

Лошият терен на Националния стадион в Сингапур притеснява селекционера на Бразилия Карлос Дунга преди приятелския мач с Япония. Контролата е днес от 13:45 часа на "Спортс Хъб Арена".

„Този терен с оскъдно тревно покритие и пясък увеличава риска от контузии за играчите. Надявам се по време на мача да не се изровят дупки по игрището. Теренът е смесица от изкуствено и истинско тревно покритие, като преобладава изкуственото, да не говорим, че в по- голямата си част е покрито с пясък. Това няма как да не се отрази при самата игра. Трудно ще е да се владее топката, а и както вече казах има риск от контузии. За съжаление това е риск, който искаме или не, трябва да поемем", заяви Дунга на пресконференцията преди двубоя.

Защитникът на Бразилия Давид Луис е под въпрос за мача. Футболистът на ПСЖ получи травма при успеха с 2:0 над Аржентина преди няколко дни в приятелска среща, която се игра на националния стадион в Пекин. За Япония мача пропуска Шинджи Кагава, който е с леко мозъчно сътресение. Той пострада при победата с 1:0 над Ямайка в контрола миналата седмица. Кагава получи неприятен удар в брадичката през първата част, но остана на терена почти до края. Успехът беше първи за тима под ръководството на новия селекционер Хавиер Агире.

 

fallback
fallback