Луис Енрике защити Суарес

27.09.2014 | 11:24
Луис Енрике защити Суарес

Барселона приема Гранада в мач от испанската Примера дивисион днес от 19 часа. Наставникът на каталунците Луис Енрике не подценява сблъсъка, още повече след неубедителното представяне срещу Малага.

„Виждам много позитивно отношение от страна на играчите във всеки мач и във всяка тренировка. Може да побеждаваме или да губим, но нямаме проблем с отношението. Има трудности, пред които се изправяме. Представянето ни разбира се може да се подобри. Точно върху това работим“, заяви Енрике.

Луис Енрике  отхвърли с усмивка коментарите, че Луис Суарес е натрупал килограми в периода, в който изтърпява наказанието си и призова журналистите, ако искат да направят липосукция на уругваеца.

„Това е елитен отбор с елитни футболисти. Играчите са под тотален контрол. Никога не съм виждал Луис Суарес слаб като вейка, когато играеше за Ливърпул. Той е мощен и физически здрав.  Няма съмнение, че е готов да играе. Но, ако вие искате да прибегнем към липосукция, то може да я обсъдим. Случаят обаче не е такъв в момента”, коментира специалистът.

Наставникът на Барселона коментира и предстоящия двубой с ПСЖ в Шампионската лига.

„Няма значение, дали Златан Ибрахимович ще играе или не, защото те имат и Едисон Кавани например. Ще видим какво ще се случи. Ще бъде мач с доста единоборства и мисля, че ще видим един различен двубой, в койт още трябва да се борим здраво за топката”, каза треньорът на каталунците.

Междувременно съдът в Испания призна президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за невинен по делото за трансфера на Неймар от Сантос в каталунския клуб през лятото на 2013 година. По-рано през годината Испанската футболна асоциация постанови, че не е открила нередности при преминаването на Неймар  на "Камп Ноу".