fallback

Сърби спечелиха шестото издание на БУБА Къп

22.09.2014 | 13:02

Сръбският Фока (Крагуевац) спечели шестото поредно издание на международния турнир за момчета до 12-годишна възраст БУБА Къп. Надпреварата, която се проведе в столичната зала "Румен Пейчев", продължи три дни и за първи път бе част от официалния календар на ФИБА Европа.

В турнира, с който от 2008-ма се отбелязва и началото на учебната годината, участваха още македонският Ангели, румънският Дан Дачиан (Букурещ) и българските Буба, Левски и ЦСКА. За първи път от много години насам баскетболните фенове успяха да се насладят на вечното дерби - сблъсък между Левски и ЦСКА, макар и при децата.

В крайното класиране  българските представители заемат второ, трето и четвърто място – съответно Буба, ЦСКА и Левски.

Медалите и купите бяха връчени от дългогодишния капитан на БК Левски Стефан Георгиев-Торо, който това лято прекрати състезателната си кариера. Призове раздаваше и бившият национал Симеон Найденов, а индивидуалните награди връчваше звездата на шампиона Левски и най-полезен играч за изминалия шампионат Брандън Хийт. За най-перспективен състезател бе избран Богдан Томич от Фока, а приза за MVP спечели Мартин Ангелов от БУБА. От всеки отбор бе излъчен по един играч, който получи награда за най-полезен за своя тим.

 

 

fallback
fallback