Дел Пиеро предизвика истерия сред феновете в Индия

19.09.2014 | 11:58
Дел Пиеро предизвика истерия сред феновете в Индия

Италианската футболна легенда Алесандро Дел Пиеро предизвика истинска истерия при пристигането си в Индия. 39-годишният бивш капитан на Ювентус ще играе за Ню Делхи Динамос в новоучредената индийска Суперлига. Шампионът бе одобрен от ФИФА и ще започне на 12 октомври, а в него ще участват 8 отбора. Хиляди фенове посрещнаха Дел Пиеро на летището.

„Това е нещо ново за мен и се вълнувам! Впечатлен съм от посрещането, което ми организираха. Ще се опитам да покажа най-доброто, на което съм способен. Искам да зарадвам всички фенове на Динамос и футболните запалянковци в Индия“, каза развълнуваният Дел Пиеро на летището.

За последно Алесандро Дел Пиеро игра в Австралия с екипа на ФК Синди. а сега ще популяризира и футбола в Индия.

„Щастлив съм, че съм тук. Надявам се скоро да започна тренировки и да се запозная със съотборниците ми и с всички в клуба. Мисля, че ни предстоят хубави дни заедно", заяви италианският футболист.

Дел Пиеро няма да е единствената звезда, която ще играе в местното първенство. Освен него в индийската Суперлига ще се подвизават още Никола Анелка, Давид Трезеге, Жоан Капдевия, Дейвид Джеймс и Фреди Люнгберг.