fallback

Победа за Аякс и загуба за Фейенорд в Холандия

14.09.2014 | 12:30

Аякс записа трета в Ередивизи след успех в петия кръг срещу гостуващия Хераклес с 2:1. И двата гола за гранда от Амстердам вкара нападателят Аркадиуш Милик. Полякът откри резултата още в първата минута на мача.

Фейенорд допусна втора загуба в шампионата след поражение у дома от Вилем втори с 1-2.  Гостите откриха резултата в осмата минута чрез Ван дер Струйк. 15 минути по-късно Вилем вече водеше с 2-0 след гол на Арментерос. Фейенорд стигна до почетно попадение в 76-ата минута, след като Казим-Ричардс прати с глава топката в мрежата за 2-1. Фейенорд е на 12-а позиция, докато Вилем втори е девети.

ПСВ Айндховен записапърва загуба в шампионата този сезона. Филипсите бяха надиграни от Цволе с 3:1 след серия от четири поредни успеха. ПСВ започна добре мача и поведе с попадение на Люк де Йонг от дузпа, но Цволе обърна мача с голове на Дрост, Брьорсе и Риенстра. По този начин домакините от Цволе се изравниха със съперника си на върха в класирането. И двата отбора имат по 12 точки и оглавяват таблицата. В друг мач от кръга Хееренвеен победи АЗ Алкмаар като гост с 1:0 и се изкачи до трето място.

 

fallback
fallback