fallback

Борците в свободния стил тръгнаха първи за Ташкент

05.09.2014 | 14:22

Българските борци тръгват към най- тежкото изпитание за годината - Световното първенство в Ташкент от 8-ми до 14-ти септември. Първи за Узбекистан заминаха националите ни в свободния стил.

Михаил Ганев се завръща на тепиха за Световното по борба в Ташкент. Световният шампион от Москва 2010 в свободния стил близо година лекуваше тежка травма на коляното. Ганев реши да свали категорията и на първенството в Узбекистан ще се бори в кат. до 86 кг.

Възстановен от контузия е и носителят на Златния пояс на "Дан Колов" Леонид Базан. В отбора са включени двама дебютанти - Мирослав Киров и Мехмед Фераим, а световният вицешампион Владимир Дубов е готов да се реваншира за фалстарта на европейското първенство по- рано тази година. Шансове да влезе в голямата игра за отличията има и бронзовият медалист от Евро 2014 при 65-килограмовите Борислав Новачков,  който тази година бе включен и в Отбора на света за битката срещу САЩ в Ню Йорк.

На първенството в ташкент България няма да е с пълен състав - без представител в тежките категории. Любен Илиев в категория до 97 кг беше отстранен от отбора заради неспазване на дисциплината, а при 125-килограмовите в националния отбор всички са още юноши.

 

fallback
fallback