fallback

Аржентина взе реванш от Германия

Аржентина победи Германия с 4:2 в контрола в Дюселдорф

04.09.2014 | 13:06

Аржентина взе частичен реванш за загубата от Германия на финала на световното първенство в Бразилия, побеждавайки с 4:2 Бундестима в контрола в Дюселдорф. Анхел ди Мария бе героят за гаучосите, които поведоха с 4:0 до 50-та минута. Новата звезда на Манчестър Юнайтед се отличи с три асистенции и сам реализира четвъртото попадение. Головете за Германия бяха дело на Андре Шюрле и Марио Гьотце.

„Много съм доволен от представянето на моя отбор, тъй като някой от футболистите не бяха изиграли много мачове този сезон. Ди Мария показа защо е сред петимата най-добри играчи в света. Мисля, че като за първи мач след Мондиала показахме добра игра. Имаме още много време за подготовка, но отборът се държа много професионално по време на тренировките“, каза селекционерът на Аржентина Херардо Мартино.

Това бе първи мач за Бундестима след отказването на Мирослав Клозе, Филип Лаам и Пер Мертезакер. Херардо Мартино пък направи официален дебют начело на Аржентина.

"За нас това беше добър тест преди евроквалификацията срещу Шотландия в неделя. Направихме някои грешки в защита, но аз не мога да виня отбора, защото голям брой от футболистите ни никога не бяха играли заедно, така че трябва да приемем резултата. Някои от играчите ни не се намират в най-добрата си форма, а пък други са с контузии. Трябва да си извадим поуките от този мач. Важното е да победим Шотландия в квалификацията в неделя. Честно казано не мисля, че Хумелс ще бъде напълно готов за двубоя“, заяви селекционерът на Германия Йоаким Льов.

 

fallback
fallback