Франция срещу Испания в контрола тази вечер

04.09.2014 | 13:01
Франция срещу Испания в контрола тази вечер

Една от най-интригуващите контроли тази вечер е между отборите на Франция и Испания. Мачът започва в 22 часа българско време и ще се играе на стадион „Стад дьо Франс“ в Париж.

„Когато играеш мач, без значение дали контрола или официален, винаги искаш да победиш. Така че за нас тази среща с тима на Испания въобще не е без значение. Въпреки че доста от основните футболисти на съперника приключиха с националния отбор, Ла Фурия остава все така силен отбор. Трябва да се опитаме да задържаме повече топката и да не оставяме празни пространства", заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан.

За испанците това е първи мач след провала на Световното първенство в Бразилия. Четири дни след тази проверка отборът на Висенте дел Боске започва евроквалификационната си кампания с двубой срещу Македония. За двете срещи дел Боске е повикал 23-ма футболисти като в групата не попадна защитникът на Барселона Жерар Пике. Извън състава са още Хуан Мата и Андер Ерера, както и нападателят на Челси Фернандо Торес. Сред новите лица в отбора са Кико Касия от Еспаньол, Микел Сан Хосе и Андер Итураспе от Атлетик Билбао и играчът на Валенсия Пако Алкасер.

"В момента ролите на двата отбора са обърнати. Франция игра четвърт-финал с Германия на Мондиала като не позволи да бъде надиграна, докато ние си тръгнахме рано от Бразилия след изключително слабо представяне. Като цяло французите притежават много класни играчи", каза селекционерът на Испания Висенте дел Боске.

За Ла Роха повече няма да играят Давид Вия, Шави Ернандес и Чаби Алонсо, но пък националният екип ще бъде носен от Марк Бартра и Иско.