fallback

Съперник на България с контрола срещу Англия на Уембли

Норвегия с генерална репетиция преди квалификацията срещу Италия

03.09.2014 | 12:56

Норвегия стартира европейските квалификации във вторник със сблъсък срещу фаворита в групата Италия. Именно заради класата на първия съперник, днешната проверка с Англия е добра дошла за треньорския щаб на викингите. Скандинавците нямат победа в последните си пет международни срещи.

„Мисля, че сме в сходна ситуация с Англия. И те градят нов отбор от млади играчи, но имат велик капитан като Уейн Руни, страхотен играч - заяви на пресконференция преди мача норвежкият селекционер Пер-Матиас Хьогмо. - За нас това ще е добра проверка, ще ни даде важни отговори, както индивидуално за играчите ни, така и за отбора, преди квалификацията с Италия“ 

Защитникът Вегард Форен призна, че много се вълнува заради срещата си с Уейн Руни. Националът на Норвегия не крие, че е от години е фен на Манчестър Юнайтеди  и конкретно на Руни. Затова той е нетърпелив да се изправи срещу него на терена.

„Според мен Англия е един от най-добрите отбори в света. Вероятно не са щастливи от представянето си на Световното първенство, но съм убеден, че сега ще искат да покажат по-добра форма за европейското през 2016-та. За нас ще бъде много труден мач“, коментира Вегард Форен.

В състава на Норвегия бе повикан 15-годишния феномен Мартин Одегаард, който може да запише минути срещу Трите Лъва. Одегаард вече направи своя дебют за родината си в контролна среща срещу Обединените Арабски Емирства в края на август.

Англия стартира кампанията си за класиране на Европейското първенство с гостуване на Швейцария. Селекционерът Рой Ходсжън ще търси варианти за заместници на оттеглилите се от националния Стивън Джерард и Франк Лампард. Дебют с екипа на Англия може да направят двама - Фабиан Делф и Джак Колбек. На пресконференцията преди контролата селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви: "Мисля, че имаме достатъчно играчи, но като нация трябва да се примирим с мисълта, че някои от избраниците ще са резерви, а  не първи избор в клубовете си. Това може би е изглеждало немислимо през последните 5-10 години, но това е положението към този момент.“  

Тази вечер Уейн Руни официално ще излезе като новия капитан на Англия.

„За мен е голяма чест да съм капитан на тази страна.  Аз съм изключително горд и  искам да бъда един успешен капитан. Ние ще работим упорито и ще търсим добър старт в новата  кампания“, каза Руни.

Англия се изправя срещу Норвегия тази вечер от 22 часа българско време.

 

 

fallback
fallback