fallback

Куп контузии в националния преди мача с Азербайджан

Иван Иванов напусна лагера, още четирима под въпрос

01.09.2014 | 20:42

Иван Иванов напусна лагера на националния отбор в Правец. 

Защитникът на Базел е преминал изследвания на ядрено–магнитен резонанс, като резултатите ще бъдат изпратени на клубния му тим в Швейцария, и едва тогава ще се решава как да се продължи неговото лечение.

Юношата на ЦСКА се възстановява след операция на коляното, като не е играл от доста време. Сега прогнозите са, че може да отсъства от терените още няколко месеца.

В първата тренировка на трикольорите от лагера в Правец участие взеха 23 играчи от 25 повикани.

Освен Иванов в заниманието не взе участие и вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, който има хронична болка в лявото коляно.

Под въпрос са Емил Гъргоров и Йордан Минев.

Гъргоров е получил мускулен проблем в левия прасец, а защитникът на Лудогорец има болки в кръста и хълбока.

Селекционерът Любослав Пенев призна, че във вторник ще проведе разговор с играчите, в който ще направи разбор за представянето на тима в изминалите световните квалификации.

"От футболистите очаквам себераздаване, лишения и резултати. Те трябва да бъдат абсолютно спокойни, че ние ще положим всякакъв вид саможертва, за да печелим мачовете ни", заяви Пенев.

Националите летят за Баку в понеделник, а двубоят с Азербайджан е на 9 септември от 19 часа българско време. Тимът ни е в една група с Италия, Хърватска, Норвегия, Азербайджан и Малта.

"Ние сме отбор средно ниво, леко нагоре. Не се заблуждаваме. Не е лесна групата, както и предишната не беше. Не сме фаворит. Не се заблуждаваме, че ще е лесно", коментира още българският селекционер.

Пенев бе категоричен, че поставената цел минимум пред националите, е класиране за баражите за Европейското първенство във Франция през 2016 г.

 

fallback
fallback