fallback

С оркестър и бурни овации посрещнаха младежките ни олимпийци

Българската делегация се завърна от Китай със седем медала и големи надежди за Игрите в Рио

30.08.2014 | 17:30

С българския химн, оркестър, бурни овации и възгласи „България!“, бяха посрещнати 27-те наши спортисти, които взеха участие във Вторите младежки Олимпийски игри.

От Китай групата се завърна с общо седем медала - три златни и четири сребърни, но и много достойно представяне на останалите родни таланти.

Много цветя, роднини, приятели и съотборници чакаха олимпийците на летище София.

Най-шумно и шампионско бе приветстван боксьорът Благой Найденов, който донесе титлата на страната ни в категория до 81 килограма.

Бащата на олимпийския, световен и европейски шампион за младежи в бокса бе извикал оркестър, който изнесе кратка музикална програма на терминала, включително изсвири и химна на България.

Много цветя и прегръдки получиха и младите ни грации, които останаха втори в Нанджин. 

Близо до медалите и достойно представяне направиха и Александър Тодоров, Владимир Тушев, Десислава Георгива, Даниел Асенов, Иво Балабанов, Катерина Маринова. Георгия Кадоглу също не успя да се качи на почетната стълбичка, но пък подобри националния рекорд на 200 метра бруст.

Освен медалите, страхотното преживяване и хубавите спомени, младите ни надежди признаха, че се връщат у нас и с чудесни приятелства.

Младите олимпийци са си дали и обещание - да се съберат отново всички на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

 

 

fallback
fallback