fallback

Алонсо се сбогува с Ла Роха след 11 години

Легендарният испански футболист Чаби Алонсо сложи край на кариерата си в националния отбор. Халфът взе решението си след 11 години с екипа на Ла Роха и 114 изиграни мача като обяви новината чрез отворено писмо до медиите.

28.08.2014 | 10:53

Последният голям форум за Чаби беше Световното първенство в Бразилия, където обаче световните шампиони от 2010 г. не само не защитиха титлата си, а и отпаднаха безславно от турнира.

"Слагам край на кариерата си в испанския национален отбор. За един футболист най-тежкото е да разбере кога е дошъл моментът да се сбогува, но мисля, че за мен това време настъпи", сподели Чаби.

Халфът, който през ноември ще навърши 33 години, дебютира за Испания през 2003-та година при победата над Еквадор с 4:0 в контрола. На 23 юни 2012-та той изигра своя мач номер 100 с националния екип в ¼ финалите срещу Франция на Евро 2012 като бе автор на двата гола за успеха на иберийците.

Звездата на Реал Мадрид отправи и специални благодарности към треньорите Иняки Саес, Луис Арагонес и Висенте дел Боске, както и към всичките си съотборници през годините. Чаби е третият играч на Ла Роха, който се отказва от националния отбор след Шави Ернандес и Давид Вия.

 

fallback
fallback