Ливърпул представи Балотели

26.08.2014 | 14:15
Ливърпул представи Балотели

Италианският национал Марио Балотели официално премина в Ливърпул. От "Анфийлд" не разкриха параметрите на договора, но според английските медии стойността на трансфера е 16 милиона паунда, а срокът на контракта е три години. Пак според британските медии, Балотели ще получава 125 000 лири седмична заплата в Ливърпул. 24-годишният нападател е деветият нов футболист в мащабната лятна селекция на мърсисайдци. Балотели преминава в Ливърпул, след като изкара година и половина с екипа на Милан. Той изигра 54 мача за росонерите, в които отбеляза 30 попадения.

"Ливърпул е един от най- добрите английски отбори. Много съм щастлив, че съм тук. Ливърпул има много добър отбор  с млади футболисти и практикува страхотен футбол. За това взех решение да се присъединя към клуба", обяви Балотели.

Марио Балотели вече има опит в английската Висша лига от престоя си в Манчестър Сити. С гражданите той спечели шампионската титла, ФА Къп и Къмюнити шийлд.

„Много съм щастлив, че се връщам в Англия. Беше грешка, че напуснах. Тогава исках да се върна в Италия, но осъзнах, че съм направил грешка. Английският футбол като цяло е по-добър. Английският футбол е прекрасен“, заяви италианският национал.

На Анфийлд Балотели ще носи фланелка с №45.