fallback

Ман Сити победи Ливърпул с 3:1

26.08.2014 | 14:12

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обяви, че е било много важно отборът му да започне с две победи защитата на титлата си.  

"На пресконференцията преди мача казах, че за мен победата над Ливърпул ще има стойността на 6 точки. Играхме много силно, при това срещу съперник от най-висока класа. На практика не загубихме концентрация през всичките 95 минути и това беше от решаващо значение. Създадохме достатъчно положения и заслужено отбелязахме три гола. За нас е от голямо значение, че стартирахме с 6 точки от първите два мач", заяви Пелегрини.

Мениджърът на гражданите не пропусна да похвали автора на две от попаденията - Стеван Йоветич.

"Стеван Йоветич имаше проблеми с контузии през миналия сезон, трудно играеше в два или три поредни мача. Той се оказа достатъчно търпелив и сега бере плодовете от труда си. Стеван направи пълноценна лятна подготовка и сега е в чудесна форма. Много се радвам за него“, каза Пелегрини.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана разочарован от загубата, но изрази оптимизъм, че отборът бързо ще навлезе във форма и отново ще е сред претендентите за титлата.

"До първия гол ние бяхме по-добрият отбор. Като цяло сами сме си виновни за загубата, защото две от трите попадения на домакините станаха след наши грешки. Сезонът е в самото си начало и вярвам, че от мач на мач ще играем по-добре. Трябва да анализираме къде сбъркахме и да се постараем следващия път да не правим същото. Запазихме гръбнака на отбора от миналия сезон и взехме добри попълнения, но те имат нужда от време за адаптация. Днес Алберто Морено показа някои хубави неща. Радвам се, че Марио Балотели също вече е част от тима. Убеден съм, че той може да ни е от голяма полза“, заяви Роджърс.

fallback
fallback