Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Испания

23.08.2014 | 11:33
Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Испания

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че Анхел Ди Мария не е липсвал на неговия отбор, въпреки загубата от Атлетико. Аржентинецът бе оставен извън състава заради почти сигурния му предстоящ трансфер, въпреки че Анчелоти отрече това.

"Загубихме контрол над мача. През първото полувреме контролирахме топката и нещата ни се получаваха. През втората част позволихме на съперника да се защитава така, както той харесва и това предопредели изхода на дубоя. Кристиано Роналдо не е в състояние да изиграе цял мач и затова го пуснах през второто полувреме. Решението за отсъствието на Анхел ди Мария е мое и е спортно-техническо. Сами Кедира поиска да пътува и го пуснах, но не съм го питал къде отива“, обяви Анчелоти.

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне се извини за избухването си по време на финала за Суперкупата на Испания, заради което беше пратен на трибуните. В средата на първото полувреме аржентинският специалист получи червен картон за това, че потупа по главата четвъртия съдия.

„Прекалих с протеста си към четвъртия рефер но исках Хуанфран да влезе по- бързо в игра. Извинявам се за поведението си. То беше провокирано от гняв, от нерви. Не мога да обещая, че ще спра да протестирам. Такъв съм си! Що се отнася до победата, аз съм доволен от работата на момчетата. Победихме сериозен противник. Това ще ни даде енергия и мотивация, за да продължим напред”, каза Симеоне.

Диего Симеоне намекна, че селекцията в Атлетико Мадрид все още не е приключила.