fallback

Реал М и Севиля ще спорят за Суперкупата на Европа

Тази вечер ще стане ясен новият носител на суперкупата на Европа. Един срещу друг застават отборите на Реал М и Севиля.

12.08.2014 | 13:25

Испания ще прибере поредният футболен трофей. През миналия сезон испанската доминация в клубния футбол беше тотална, след като страната имаше три отбора в полуфиналите от ШЛ и два в Лига Европа. Финалът за Суперкупата между Реал и Севиля ще се играе в Уелс тази вечер от 21.45. Реал спечели Шампионската лига след успех срещу Атлетико с 4-1 след продължения, а Севиля триумфира в Лига Европа след изпълнение на дузпи срещу Бенфика.

Отборът на Севиля има предимството вече два пъти да е триумфирал със суперкупата. В двете си участия в този мач до момента севилци са си тръгвали като победители – през 2006 и 2007 година. Реал пък три пъти е спорил за титлата, като я печели през 2002, а през 1998 и 2000 губ мача за трофея.

Двубоите между Реал и Севиля в първенството традиционно са доста резултатни.

В последните 13 шампионатни мача между двата тима паднаха цели 64 попадения. Това прави по почти 5 гола средно на мач. Миналия сезон в Примера двата отбора си размениха по един успех. Реал спечели със 7:3 на "Бернабеу", а Севиля се наложи с 2:1 на "Рамон Санчес Писхуан".

Любопитното е, че суперкупата на Европа е единствения трофей на клубно ниво, който Кристиано Роналдо никога не е печелил.

Треньорът на Реал Карло Анчелоти не може да разчита на наказания за двубоя Чаби Алонсо. Останалите звезди на тима обаче ще играят срещу Севиля.

Очаква се Тони Кроос да действа в средата на терена заедно с Лука Модрич, а малко пред тях в ролята на плеймейкър ще бъде новата скъпа покупка - Хамес Родригес. В атака ще играе триото Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо. В същото време в Севиля имат проблеми със състава си. Треньорът Унай Емери не може да използва контузените Кевин Гамейро и Себастиан Кристофоро, а до последно под въпрос ще бъдат Коке и Алехандро Арибас.

 

fallback
fallback