fallback

Александър Тонев премина в Селтик под наем

Александър Тонев вече е футболист на Селтик. Нападателят преминава на Селтик Парк за срок от една година като преотстъпен от Астън Вила.

12.08.2014 | 13:21

Още един български национал след Стилиян Петров ще облече екипа на Селтик. Снощи Александър Тонев подписа с шотландския гранд. Той ще играе като преотстъпен една година, като в контракта има опция за закупуването му след това. Любопитното е, че Тонев преминава от Астън Вила в Селтик, а Стилиян Петров извървя обратния път през 2006-а след 7 години при детелините.

Мениджърът на Селтик Рони Дейла определи Тонев като много бърз играч, който умее да шутира чудесно и с двата крака. „Вкарал е доста голове по време на престоя си в Лех Познан и мисля, че може да допринесе за вдигане на класата на нашия отбор със своите качества.“, заяви Дейла.

24-годишният Тонев говори пред клубния сайт на Селтик, където сподели, че е много щастлив от трансфера.

„Това, че преминавам в Селтик, е прекрасно. Всички в България знаят кой е Селтик. Говорих със Стилиян Петров и той беше много щастлив заради мен. Пожела ми късмет. Аз се надявам да постигна същото за Селтик, което стори Стилиян.“ – заяви Тонев.

 

fallback
fallback