fallback

Лудогорец гостува на Партизан днес от 21.45

Тази вечер Лудогорец гостува на Партизан в опит за класиране на плейофит за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Първият двубой в Разград завърши при нулево равенство. Мачът днес е от 21.45.

06.08.2014 | 13:59

Двата отбора се срещнаха в същата фаза на турнира и миналата година, когато Лудогорец отстрани Партизан след две победи с 2-1 като домакин и 1:0 като гост. Този път българските шампиони не успяха да запишат победа у дома, което костваше и поста на бившия треньор Стойчо Стоев. На негово място вече е Георги Дерменджиев, който стартира с победа начело на тима – 3-0 срещу Марек в първенството.

Седем играчи на Лудогорец са заплашени да пропуснат следващия европейски мач на тима. Роман Безяк, Даниел Абало и централният бранител Козмин Моци получиха жълти картони в първата среща срещу „гробарите“. В предишните кръгове официални предупреждения получиха и капитанът Станислав Дяков, Жуниор Кайсара, Христо Златински и Върджил Мисиджан.

 

Според букмейкърите Партизан е фаворит в мача, до голяма степен и заради домакинството си. Наставникът на сръбския гранд Марко Николич призова феновета да подкрепят отбора, в резултат на което всички 30 хил билета за мача бяха продадени. Лудогорец, който ще бъде подкрепен от 400 души, обаче има самочувствието, че може да спечели като гост благодарение на миналогодишния си успех в Белград. Победителят в сблъсъка ще получи сериозни финансови попълнения. Гарантираната сума за участие в баража е 2 милиона и 100 хил. евро. Загубата и попадането в групите на Лига Европа носят приход от милион и 300 хил.

 

 

fallback
fallback