fallback

Лукаку премина в Евертън

Карамелите счупиха трансферния си рекорд

31.07.2014 | 12:01

Белгийският национал Ромелу Лукаку официално е най-скъпото ново попълнение в историята на Евертън. Голмайсторът премина на "Гудисън парк" за постоянно от Челси срещу рекордните за карамелите 28 млн. паунда- двойно повече от предишния трансферен рекорд, поставен от Евертън през 2008 г. Тогава Дейвид Мойс купи друг белгиец - Маруан Фелаини от Стандард Лиеж за 15 млн. паунда.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обясни, че 21-годишният Лукаку не е бил мотивиран да се бори за мястото си в състава му, което е довело до решението да бъде продаден. "Той искаше да играе в "Челси", но само като титуляр. В клуб от нашето ниво е много трудно да обещаеш на някой футболист подобен статус", заяви Моуриньо. Лукаку ще носи екипа с №10 в Евертън. През миналия сезон той игра на "Гудисън парк" като преотстъпен, като отбеляза 15 гола за тима. Нападателят заяви, че не изпитва никакво съжаление за избора си да напусна Челси.  "Много бързо реших, че искам да се върна в Евертън. Това е мястото, на което принадлежа. Аз съм на 21-години и имам нужда да играя в силен отбор. Имам нуждата да се чувствам на мястото си," каза Лукаку.

Мениджърът Роберто Мартинес също изрази задоволство от сделката с лондончани. Той е щастлив, че на практика запазва отбора си от миналия сезон и ще може да го надгради.

fallback
fallback