Школата на Левски взаимства от Барселона, Боримиров разкри целите

Школата на Левски ще взаимства методиката на работа от тази на Барселона, Байерн Мюнехн и други водещи европейски отбори за развитие на младите си таланти. Това разкри пред медиите директорът на детско-юношеската школа на „сините“ Даниел Боримиров.

24.07.2014 | 16:50
Школата на Левски взаимства от Барселона, Боримиров разкри целите

В кампуса на Левски ще се работи с три възрастови групи – от 7 до 12 години, от 12 до 14 и от 14 до 21 години. Целите пред академията в следващите години са свързани с интегриране на по-голямата част от юношите на клуба в първия тим. По план до 2018 година трябва да има 30 % юноши в А отбора на Левски, до 2020 да се увеличи с още 5%, а през 2024 45 % от играчите в първия тим да са от школата. Основните компоненти, които ще бъдат развивани сред младите футболисти са добра техническа подготовка, основни двигателни качества и умения, както и тактическа грамотност. Левски ще работи с двама методисти – Давид Серано и Иван Колев.

Клубът ще продължи да разполага с две бази - Раковски и Герена, като за тази на стадион „Раковски” ще отговаря бившият капитан на „сините“ Станислав Ангелов. Вече е стартирал ремонтът на съблекалните на „Герена“, а до месец се очаква да пристигне и изкуствената трева за подмяна на изкуствения терен. През това време всички възрастови групи ще използват тревните терени.

Боримиров допълни, че клубът е отворен за предложения от различни спонсори за развитие на детско-юношеската школа.