Отиде си Алфредо ди Стефано

Вчера футболната общественост в цял свят получи тежък удар. Един от най-великите играчи в историята Алфредо ди Стефано почина на 88-годишна възраст.

08.07.2014 | 12:56
Отиде си Алфредо ди Стефано

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че Ди Стефано е бил най-завършеният играч, който някога е виждал. Лионел Меси също изрази скръбта си от тъжната новина, като добави, че светът е загубил удивителен човек както на терена, така и извън него.

От щаба на Реал М също не закъсняха с реакцията си. Президентът на белия балет Флорентино Перес свика извънредна пресконференция, на която изрази тъгата на целия клуб от тежката загуба.

"Дойде деният, който не мислехме, че ще дойде. Ден на абсолютна тъга в Реал М и смея да кажа в целия футболен свят. От името на нашия клуб искам да изразя най-дълбокото ни съжаление за смъртта на нашия почетен президент Алфредо ди Стефано.

Днес обаче е и ден за благодарност. Защото Ди Стефано промени футболната история на този клуб и на футбола. Той помогна за превръщането на Реал М в най-голямата спортна институция в света. Алфредо ди Стефано е Реал М.  Той беше решителен промени съдбата на клуба." - заяви Перес.