Лендън Донован нападна Клинсман за отпадането от Мондиала

Нападателят Лендън Донован за пореден път нападна селекционера на САЩ Юрген Клинсман. Голмайсторът на американците за всички времена заяви, след отпадането на тима от осминафиналите на Мондиал 2014, че немският специалист е избрал грешна тактика в двубоя

03.07.2014 | 13:35
Лендън Донован нападна Клинсман за отпадането от Мондиала

Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман е убеден, че проблемите на отбора идват от манталитета на футболистите и от липсата на психическа издръжливост и вяра, а не от липсата на качства и талант. Американсците бяха елиминирани от Белгия на осминафиналите на Мондиала след загуба с 1:2 след продължения. Клинсман заяви, че играчите му са се представили достойно и са дали всичко от себе си на първенството на планетата.

 „Това е върпос на манталитет! В момента, в който допуснем гол много лесно даваме инициативата и получаваме още попадения във вратата си. Все още имам чувството, че демонстрираме твърде голям респект към противниците. За това се опитвам да уреждам колкото може повече контролни срещи с европейски отбори.“, каза специалистът.

Въпреки непрестанните атаки срещу работата на Клинсман и защитната игра на водения от него отбор, германският специалист е категоричен, че участието на САЩ на Мондиала в Бразилия ще подейства стимулиращо за развитието на футбола в страната. Това е девето участие на САЩ на световни финали като тимът преминава груповата фаза за втори път подред след Мондиала в Република Южна Африка преди четири години.