Валке прати Суарес да се лекува, Марадона го защити

28.06.2014 | 12:34
Валке прати Суарес да се лекува, Марадона го защити

Уругвайският национал Луис Суарес има нужда от лечение, заяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке. Нападателят на Ливърпул се превърна в централна тема, след като ухапа Джорджо Киелини при успеха на Уругвай с 1:0 над Италия на Световното първенство. Валке е категоричен, че Луис Суарес ще има още много  проблеми, ако продължава по същия начин. Футболистът на Ливърпул е наказан за втори път заради ухапване на съперников играч.

"Мисля, че той трябва да намери начин да спре да го прави. Суарес трябва да се подложи на лечение. Не зная дали съществува такова, но той трябва да направи нещо за себе си, защото това поведение определено е лошо. Ако се случваше за първи път, щеше да е инцидент. Когато се случи повече от веднъж, тогава вече това не е случайност. Ето защо и санкцията трябва да даде пример", заяви Валке.

Суарес няма да играе на  клубно ниво четири месеца, както и в девет мача за националния отбор, след като ухапа Джорджо Киелини в мача между Уругвай и Италия  от груповата фаза на Мондиала в Бразилия.

Диего Марадона разкритикува остро решението на ФИФА да наложи сурова санкция на Суарес. Легендата на аржентинския футбол се появи в предаването Левачката с тениска: “Луисито, аз съм с теб.” И изригна: „Защо направо не го оковат в белезници и да го пратят във военната база в Гуантанамо?! Какво е направил, човек ли е убил?”

Наказанието е твърде сурово и според жертвата на Суарес-  Джорджо Киелини.

„Съчувствам на Суарес, както и на семейството му. За тях идват тежки месеци“, заяви ухапаният италиански национал.

Клубът на уругвайската звезда Ливърпул пък обмисля да съди ФИФА в Спортния арбитражен съд в Лозана за 10 милиона евро пропуснати ползи.

В същото време един от спонсорите на Суарес „Адидас“ махна лика на футболиста от рекламното пано на плажа Копакабана в Рио де Жанейро.

Суарес бе сменен с футболиста от бразилския национален отбор и Барселона Даниел Алвеш.