Нефтохимик вече е в история

Най-успелият бургаски клуб Нефтохимик преустановява съществуването си от днес.

27.06.2014 | 14:40
Нефтохимик вече е в история

Най-успелият бургаски клуб Нефтохимик преустановява съществуването си от днес. Отборът е разпуснат, след като собственикът на клуба Николай Филипов обяви, че спира  издръжката на клуба.

След изпълнени с драми сезон в елитната група, няколко слухове за фалит, смяна на 5 старши треньори и 4 стадиона за подготовка и домакински мачове, Нефтохимик остава в историята. Преди три дни наставникът Златко Янков изведе футболистите за първа тренировка, но "шейховете" спират подготвителния си процес.

Според  изпълнителния директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов последните разговори за спонсорство  са се провалили, след като заявената подкрепа е била пренасочена за новосформирания с общинска подкрепа футболен клуб "Бургас".

Основната причина да не се намери  спонсор е липсата на стадион. По думите на ръководството на клуба никоя бургаска фирма не иска да рекламира при положение, че мачовете се играят в Несебър, Сливен, Търговище.

Предстои да бъде изпратено писмо до БФС, с което клубът ще обяви и окончателното си решение за прекратяване на участието в първенството.