fallback

Едуардо Паес: Трябваше да има по-малко градове-домакини на Световното по футбол

С 4 стадиона Бразилия можеше да спести милиарди, коментират наблюдатели

09.06.2014 | 13:37 Автор: Мариета Иванова

Броени дни остават до старта на Световното първенство по футбол. Работата по стадионите, на които ще се играят двубоите, обаче продължава, става ясно от репортаж на Bloomberg Televsion.

Поглеждайки назад, кметът на Рио де Жанейро искрено признава, че провеждането на Световното по футбол в 12 града изглежда не е било добра идея.

„Мисля, че направихме грешка. Трябваше да имаме по-малко градове-домакини на Световната купа. Това доведе до сегашната ситуация,“ коментира пред Bloomberg  Едуардо Паес.

Експертни оценки сочат, че с 4 стадиона, отговарящи на изискванията, Бразилия е можело да спести милиарди долари.

Големите разходи около първенството станаха причина за множеството протести. Към нарастващия брой протестиращи се присъединиха и учители, които заявиха публично недоволство си срещу огромните харчове за спортното събитие, вместо парите да бъдат насочени към училища и болници. Освен стадионите, дни преди старта на Световното остава да бъде завършена и част от прилежащата инфраструктура към тях.

„Това е огромен удар по нашата репутация – че не всичко е готово навреме. Това е голям проблем. Трябва да направим нещата много добре. Сигурен съм, че ще се справим," коментира още Едуардо Паес.

Преди около месец Международният олимпийски комитет нарече подготовката на спортното събитие най-лошата, която някога са виждали.

 

fallback
fallback