Марек и Хасково останаха без лиценз за "А" група

Новият сезон в родния шампионат ще започнe на 19 юли, а окончателната бройка на клубовете в "А" група ще бъде обявена официално след седмица, когато мине обжалването на Марек и Хасково

03.06.2014 | 19:48
Марек и Хасково останаха без лиценз за

Друго решение на Изпълкома бе да се увеличи бройката на играчите извън Европейския съюз, които клубовете в "А" група ще могат да използват. От новия шампионат отборите ще имат право на петима картотекирани футболисти, но само трима от тях ще имат право да попадат в тимовия лист. Нововъведение е, че клубовете ще имат право да картотекират до 25 играчи с професионални договори. Също така ръководствата на отборите в елита ще могат да подписват контракти с талантите от школата, след като те навършат 16 години. Всеки един клуб от "А" група ще бъде задължен да поддържа и отбор до 21 години. В него могат да играят трима футболисти до 23 години и още трима без възрастови ограничения. Въпросът за нов селекционер на младежите не е бил обсъждан.

Никола Джугански запази поста си на председател на Съдийската комисия на БФС, а бившият международен рефер Илонка Джалева е новият мениджър на Съдийската комисия като заменя на поста Костадин Костадинов. Изпълкомът сформира и нова комисия за контрол на съдийските наблюдатели с председател Атанас Фурнаджиев.