Испания посреща Боливия в контрола утре

Националният отбор на Испания продължава подготовката си за световното в Мадрид. Утре Ла фурия ще играе контролна среща с Боливия в Севиля

29.05.2014 | 13:20
Испания посреща Боливия в контрола утре

Селекционерът Висенте дел Боске все още не е обявил имената на 23-ата футболисти, на които ще разчита в Бразилия. Основните въпросителни пред специалиста са свързани с възстановяването на Диего Коща, Хесус Навас и Хуанфран. Голмайсторът на Атлетико има мускулна травма от финала в Шампионската лига срещу Реал М. в понеделник стана ясно, че Коща  трябва да почива 15 дни. Дел Боске ще обяви решението си на кои футболисти ще разчита на втори юни, а до тогава Коща няма да тренира с отбора. Ако роденият в Бразилия футболист не влезе в групата на Испания за Мондиала, дел Боске има няколко варианта за неговата позиция. Фернандо Торес от Челси, Алваро Негредо от Манчестър Сити и Фернандо Йоренте от Ювнтус.  

В групата на световните и европейски шампиони са отборите на Холандия, Чили и Австралия. Испанците стартират с мач срещу лалетата на 13-и юни. Двата отбора играха на финала на световното преди 4 години.