Клинсман не включи Лендън Донован в окончателния състав на САЩ за Световното

Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман не включи нападателя на Лос Анджелис Галакси Лендън Донован в окончателния състав за Световното първенство в Бразилия.

23.05.2014 | 13:07
Клинсман не включи Лендън Донован в окончателния състав на САЩ за Световното

32-годишният Донован е най-добрият голмайстор в историята на американския футбол. За 156 мача с националната фланеклка той е вкарал 57 гола. Нападателят фигурираше в разширения списък, но не е в окончателния. Селекционерът на американците Юрген Клинсман призна, че не му е било лесно да вземе това решение.

"Това определено е най-трудното решение в треньорската ми кариера, да кажа на играч като Донован, който е направил толкова много, че не попада в състава, защото виждам някои играчи, който са в по-добра форма. Той беше в разширения състав, представи се добре в тренировките, беше позитивен. Разбирам, че сега е ужасно разочарован, но той е професионалист. А аз трябва да взимам решения. Съчувствам му и се надявам да остане позитивен, искам ако утре някой се контузи, той да се отзове. Вратата не е затворена. Всичко се случва, остават 2-3 седмици. Играчите, които не са в състава трябва да останат съсредоточени, въпреки че са разочаровани. В първия си мач излизаме срещу Гана, като това ще е изключително важен мач за нас. Трябва да го спечелим." - заяви Клинсман.

Изненадващо е, че 18-годишният Джулиън Грийн, който играе във втория огбор на Байерн М е избран сред 23-мата за Мондила. В състава липсват още нападателят Теранс Бойд, халфовете Джо Корона и Маурис Еду, както и бранителите Брад Еванс, Кларънс Гуудсън и Майкъл Паркхърст.

Преди началото на Мондиала американците ще играят приятелски срещи с Азербайджан в Сан Франциско на 27 май, с Турция в Ню Джърси на 1 юни и с Нигерия в Джаксънвил на 7 юни.