Любо Пенев поиска по-малко чужденци в А група

Контролата с Канада ще бъде единствената за националите ни преди европейските квалификации

20.05.2014 | 19:58
Любо Пенев поиска по-малко чужденци в А група

Любослав Пенев отправи критики към отборите от "А" футболната група заради броя на използваните чужденците в игра. "Определено се чувствам ограничен - посочи Пенев на пресконференция в Правец днес. - Има много чужденци в българското първенство, а аз съм „за“ да са по-малко. Трябва да се работи върху талантите. Отивам да гледам мач и от 22-ма на терена 15 са чужденци. Ако продължаваме така, в близките 2-3 години няма да има българи на терена в България."

Според Пенев трябва да има максимум петима чуждестранни играчи в българските отбори, като двама или трима да са на терена. "Като гледам чужденците, единици са тези, които превъзхождат нашите играчи. Имаме добри юноши и трябва да се заложи на тях", добави националният селекционер.

Националният отбор по футбол на България в момента е на лагер преди контролата срещу Канада. Двубоят е в петък в Австрия от 18:30 ч. Пенев посочи, че почти сигурно това ще бъде единствената проверка на трикольорите преди европейските квалификации. България стартира кампанията си за ЕВРО 2016 на 9-ти септември с гостуване на Азербайджан. В групата ни са още Италия, Хърватия, Норвегия и Малта.