fallback

Гришо загуби от Надал с 2:6, 2:6

Григор Димитров отпадна на 1/2-финалите на Мастърса в Рим

18.05.2014 | 11:43

Григор Димитров отпадна на 1/2-финалите на Мастърса в Рим. Българинът загуби от световния номер едно Рафаел Надал. В битка за трофея испанецът ще срещне Новак Джокович.

Най-добрият български тенисист загуби от Рафаел Надал с 2:6 и 2:6 в отделните части. Испанецът бе изключително концентриран и стартира двубоя с пробив на нула. При 4:2 гейма в своя полза Матадорът стигна до втори пробив, а след това и без проблеми взе и подаването си, с което спечели първия сет.

Втората част не беше по-различна като Надал отново проби Гришо на старта. След това българинът направи опит да обърне развоя на двубоя, но така и не успя да върне пробива, въпреки, че на два гейма стигаше до 40:40 точки. Точно в тези моменти си проличаваше огромната класа и големия на испанеца. Димитров стигна до гейм, но след това допусна отново да бъде лесно пробит на 15 за 5:1.

При последния си сервис българинът демонстрира до някаква степен най-силните си качества и намали, но накрая нямаше шанс и при последното разиграване прехвърли излезлия на мрежата Надал за последната точка на испанеца. Така Надал преодоля съпротивата на Григор след час и 22 минути игра. За първи път до сега в сблъсъците си срещу Матадора Гришо губи без да спечели сет. Винаги досега българинът успяваше да затрудни максимално испанеца, но този път превъзходството на Надал бе твърде голямо, като левичарят от Майорка едва четири гейма. Лидерът в световната ранглиста проби общо четири пъти подаването на Димитров – по два пъти във всеки сет. От своя страна Гришо така и не успя да стигне до успех при сервис на испанеца. Първата ракета на България приключва участието си на сингъл с чек за чек за 135 хиляди и 480 евро от наградния фонд и 360 точки за ранглистата, носещи му рекордно класиране от №12 в света.

 

fallback
fallback