Арсенал мечтае за трофей след 9 години суша

Тази събота Арсенал излиза срещу Хъл Сити в битка за спечелване на Купата на Англия!

15.05.2014 | 09:00
Арсенал мечтае за трофей след 9 години суша

Двубоят е очакван с огромен интерес и надежди от страна на феновете на „топчиите“, тъй като при успех за отбора на Арсен Венгер, ще бъде сложен край на дългата серия без трофей в клуба. За последно тимът е вдигал Купа преди девет години. Този сезон във Висшата лига започна обещаващо за лондончани, които бяха на върха в класирането цели 128 дни! И този път обаче силите на играчите не достигнаха, за да останат в борбата за титлата с Ливърпул, Челси и Манчестър Сити като в крайна сметка последните се вдигнаха шампионската титла. Сега мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се опитва да свали напрежението от своя отбор предвид огромните очаквания за спечелване на дългоочакван трофей.

 "Като погледнем назад, сезонът ще изглежда още по-добре, ако спечелим. Важното е да излезем и дадем най-доброто от себе си. Можеш да спечелиш или да загубиш, но важното е да имаш чувството, че си дал максимума за победата. Това, че си считан за фаворит, не ти осигурява нищо. Знаем, че това е финал, че Хъл е отбор от Висшата лига, който може да си подава много добре топката и да създава възможности за гол.“, заяви Венгер.

Извън групата за мача са Окслейд-Чембърлейн, който лекува контузия в слабините, както и Томас Вермален. Финалът за Купата на Англия между Арсенал и Хъл Сити е в събота от 19 часа българско време, а двубоят ще се състои на „Уембли“.