Левски показа юбилейните екипи

Уникални по рода си екипи ще носят футболистите на Левски от следващия сезон. Дизайнът е направен от фенове на синия клуб и нито един друг отбор няма идентичен.

14.05.2014 | 18:36
Левски показа юбилейните екипи

Ръководството на 100-годишния клуб се спря на испанска марка, като титулярният екип остава традиционния син, а резервните ще бъдат бял и вече като втори избор - жълто-червено-син. Последният е реплика на първия екип, с който Левски е играл при своето основаване и ще се носи едно полувреме в юбилейния мач срещу италианския Лацио на 23 май. Фланелките са жълто-червени, а гащетата и чорапите тъмно-сини. Днес те бяха демонстрирани от юноши на клуба и от трима играчи от първия състав - капитана Станислав Ангелов, Владимир Гаджев и Валери Божинов. На единия ръкав е избродирана годината на основаване – 1914, а на другия актуалната такава 2014. На гърба на фланелките с дребни букви пише „вековен“, а във вътрешната част е интегриран популярен цитат от Васил Левски: „Времето е в нас и ние сме във времето".

Левски има договор с испанската фирма за екипировка за следващите две години с опция за удължаване за още една.  Новата екипировка на "сините" вече е в продажба, като цената на една фланелка е 85 лева.