fallback

Двама играчи на Ботев с награди

Двама футболисти на Ботев Пловдив бяха наградени за Играчи на отминалите 24, 26 и 31 кръг на "А" футболната ни група.

30.04.2014 | 17:46

Нападателите Юнес Хамза и Феребори Доре бяха отличени в традиционната анкета на „Пресклуб България“ като Хамза получи две статуетки – в 24-ия кръг той вкара два гола на шампиона Лудогорец за равенството 2:2. Толкова попадения нападателят на „канарчетата“ отбеляза и в 31-ия кръг, като тогава бе с основен принос за победата с 2:1 над Литекс. Пред журналистите футболистът потвърди, че целта пред Ботев е спечелване на Купата на България.

"Дойдохме в Пловдив заради треньора. Той ни гласува доверието си и тук е моментът да му благодарим. Ще се опитаме да спечелим всеки следващ мач и така да му се отплатим. Силно се надявам той да остане в Ботев и през новия сезон. Но дори и да си тръгне, ние оставаме защото имаме договори с клуба", заяви Хамза.

Съотборникът му в Ботев - Феребори Доре, определи като най-трудни съперници в България отборите на Левски, Литекс и Лудогорец. Той коментира също и нивото на българския футбол, както и условията за този спорт у нас.

"Нивото на футбола в България и Румъния е сходно. Играл съм и във Франция, но там е доста по-различно от тук. Играе се по-силен футбол, по стадионите има много повече фенове, футболистите са по-технични и агресивни", обобщи Доре.

 И двамата футболисти благодариха на треньора си Станимир Стоилов, че ги е довел в Ботев Пловдив като заявиха и желанието си той да остане начело на тима и през следващия сезон.

fallback
fallback