Ливърпул срещу Челси в ключов мач за титлата

Двубоят на "Анфийлд" е в неделя от 16:05 часа

26.04.2014 | 08:41
Ливърпул срещу Челси в ключов мач за титлата

Сезонът за Ливърпул няма да е провален, дори и ако тимът не спечели шампионската титла в Англия. В това е убеден мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс. Само три кръга преди края на шампионат Ливърпул е лидер в класирането, на пет точки пред втория Челси. "Хората постоянно говорят, че сме под напрежение, а това не е така. Честно казано, ще ви излъжа, ако кажа, че преди началото на сезона съм мислел и съм очаквал, че на този етап ще сме лидери. Точно затова при нас няма напрежение. То е при Манчестър Сити и Челси, които са зад нас. От тях се очакваше да са първи. Аз съм спокоен и никога досега не съм спал по-добре. Просто се радваме да сме на върха. Дори и да не завършим първи, сезонът ни в никакъв случай няма да е провален. Каквото и да стане до края на кампанията, тя ще е брилянтна за нас“, заяви мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс.

В неделя Ливърпул приема Челси в ключов мач за титлата. Както е известно следващата сряда Челси е домакин на Атлетико Мадрид в мач-реванш от полуфиналите в Шампионската лига, а очакванията са, че Моуриньо ще съхрани играчите си именно за битката в Европа. "Какъвто и отбор да пусне Челси срещу нас в неделя, той ще бъде по-скъп и по-опитен от нашия, в това можете да сте сигурни. Жозе е роден победител и няма да се предаде предварително. В същото време, той ме познава много добре и е наясно, че коментарите му преди мача няма да ми повлияят ни най-малко, когато определям състава", категоричен е наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс.

В същото време мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отказа да сподели дали ще заложи на резервни състезатели в двубоя с Ливърпул в неделя. Португалският специалист даде поредната си странна пресконференция, на която обяви, че не може да говори откровено, тъй като всеки път, когато това стане, за него има последствия. „За мен най-важни са клубът и феновете. Аз трябва да ги защитавам. Когато не ни се помага да преследваме нашите мечти и цели, трябва сами да помислим за себе си. Не мога да кажа истината, защото не се чувствам свободен. Не мога да говоря. Дали това е психологическа война? Изчакайте до неделя и тогава ще разберете, след като видите с какъв състав ще излезем. Всеки път, когато кажа нещо, има последствия. Ако искате по-добра пресконференция, говорете с Футболната асоциация“, заяви Моуриньо.

На Анфийлд от първата минута се очаква да започнат Франк Лампард и Джон Оби Микел, които са наказани за реванша с Атлетико Мадрид . Неманя Матич и Мохамед Салах нямат право да играят в Шампионската лига до края на сезона, така че също би трябвало да са на терена срещу Ливърпул. Рамиреш обаче със сигурност пропуска мача, защото е наказан.