Еврошампионът Иван Марков се цели в световната титла и квота за Рио 2016

Със събраните премии до момента се надява да построи къща за семейството си.

24.04.2014 | 17:07
Еврошампионът Иван Марков се цели в световната титла и квота за Рио 2016

Европейският шампион по вдигане на тежести Иван Марков мечтае да покори световния връх в Казахстан тази есен.  Първенството на планетата през ноември ще бъде и първа олимпийска квалификация за Игрите в Рио 2016. Златото от Евро 2014 в Тел Авив бе първо в кариерата на един от най- талантливите ни щангисти. Марков стигна до титлата в едва четвъртото си състезание, след като изтърпя наказание от 4 години заради големия допинг скандал на Олимпиадата в Пекин през 2008.

"Пожелавам успех на целия отбор. Силно желая да спечелим пълен брой квоти, да отидем като пълен отбор на Олимпиадата. Миналата олимпиада бяхме само аз и Милка и беше много потискащо", признава шампионът.

Марков не крие трудностите и безпаричието, с които е трябвало да се бори в годините извън спорта, и разкрива, че със събраните премии до момента се надява да построи къща за семейството си.

"Има много голяма разлика да си професионален спортист и цяла България да те познава с добро и да я прославяш, съвсем друго - да работиш като охрана, осветител, това ми беше професията за известно време, да раздаваш билетчета на плажа.. Само си казвах - да ми свърши наказанието и стъпвам на подиума отново" - довери Марков пред Николета Маданска.

Още от емоционалната изповед на шампиона гледайте в предаването "Резултат".