fallback

България пак печели в щангите

2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала – това е равносметката за България от изминалото Европейско първенство по вдигане на тежести в Израел.

15.04.2014 | 16:52

Освен това страната ни се нареди на второ място в отборното класиране при мъжете. Постижението от шампионата на Стария континент е повече от предварителните очаквания за спечелване на поне три медала.

„Вървим по правилния път“, заяви генералният секретар на централата Борислав Гидиков.

Президентът на федерацията Неделчо Колев разкри, че в момента се търси основен спонсор на щангите като лично със задачата по намирането се е заел Валентин Михов като член на УС на централата. Също така предстоят разговори с Министерството на спорта относно подписания договор, според който състезателите трябва да излязат в принудителна почивка от два месеца.

Със сребърен медал от Европейското се завърна Милка Манева. Състезателката стана втора в категория до 69 кг като донесе едно от шестте отличия за България на турнира.

„Първите ми емоции след спечелването на медала бяха радост, удовлетвореност – това е нещото, за което се трудиш една година и там в рамките на половин час показваш резултатите. И когато видиш класирането, разбираш, че си е заслужавало“, сподели пред ТВ Bulgaria On Air Манева.

Цялото интервю с медалистката гледайте тази неделя в предаването „Резултат“ от 11 часа.

fallback
fallback