Нов сблъсък между Атлетико М и Барселона

Атлетико Мадрид посреща Барселона. Първият мач на "Камп Ноу" завърши наравно 1:1.

09.04.2014 | 16:55
Нов сблъсък между Атлетико М и Барселона

Адриан Лопес ще замени Диего Коща, ако голмайсторът на Атлетико Мадрид не е напълно възстановен в часа на срещата с Барселона. Коща пропусна няколко мача на дюшекчиите заради мускулна травма и до последно мениджърът на Атлетико Диего Симеоне ще следи неговото състояние. Включването на Адриан Лопес в стартовата единайсеторка би било изненада, понеже той не взима често участие в срещите на отбора през този сезон. Атлетико Мадрид спечели всички мачове като домакин в надпреварата.

 „Ще станем свидетели отново на тази битка на стилове. Определено ще ни е много трудно! Мисля, че ще се получи един вълнуващ мач, който ще се хареса на всички любители на футбола.“ - заяви Диего Симеоне. Той със сигурност няма да може да разчита на Арда Туран. Турският полузащитник  има разтежение и в последните дни не тренира със своите съотборници.

 

Инртересно е дали и мениджърът на Барселона Херардо Мартино  е подготвил тактичекса изненада на своя опонент. Очаква се Лионел Меси да играе по дясното крило на нападението, а Сеск Фабрегас да е на върха на атаката, което ще позволи на Андрес Иниеста  да играе в халфовата линия заендо с Шави и Серхио Бускетс. Барселона има проблеми с окомплектоването на защитата. Жерард Пике има травма в бедрото, която получи още в 12-а минута на първия мач, и със сигурност ще пропусне двубоя. При липсата и на трайно контузения Карлес Пуйов в центъра на отбраната ще действат Бартра и Масчерано. На вратата на каталунците отново ще е Пинто, който ще замени контузения Виктор Валдес.