Байерн М приема Манчестър Юн след 1:1 в първия мач

Тази вечер Байерн Мюнхен приема Манчестър Юнайтед, след като преди седмица на Олд Трафорд двата отбора завършиха 1:1.

09.04.2014 | 16:30
Байерн М приема Манчестър Юн след 1:1 в първия мач

Тази вечер Байерн Мюнхен приема Манчестър Юнайтед, след като преди седмица на "Олд Трафорд" двата отбора завършиха 1:1. Наставникът на баварците Хосеп Гуардиола вярва, че тимът му ще продължи напред. "Когато са домакини, играят малко по-нападателно. При гостуванията си се бранят повече. Може и да греша, но мисля, че ще играят много защитно в реванша, ще се приберат 8-9 човека отзад и ще чакат наша грешка, фаул или корнер. За да стигнем до полуфиналите, трябва да покажем добро представяне и да спечелим този мач." - заяви Гуардиола.

Сблъсъкът с на Байерн с Юнайтед идва в момент, в който баварците за първи път от началото на сезона са в серия от три последователни мача без победа. През изминалия уикенд немците записаха първата си загуба в първенство с 0:1 при гостуването си на Аугсбург. Баварците няма да могат да разчитат на наказаните Бастиан Швайнщайгер и Хавиер Мартинес. Джердан Шакири също няма да играе, тъй като е контузен. С травма е и резервният вратар Том Щарке. Наставникът на Байрен заяви, че е сигурен, че Уейн Рууни ще играе тази вечер. Нападателят на Манчестър Юнайтед не е напълно готов за четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига, но най-вероятно ще започне като титуляр. Рууни взе участие във  вчерашните занимания на тима си наравно със съотборниците си. Английският национал контузи пръст на крака си по време на първия мач на „Олд Трафорд“. Твърде вероятно е футболистът да играе на обезболяващи инжекции.
Отборът на Манчестър Юнайтед замина без Маруан Фелаини и Рафаел да Силва за Германия. Джони Еванс, който не е играл от 1 февруари, също остана в Манчестър, въпреки че вече тренира наравно със съотборниците си.