Шампионско посрещане на борците

По шампионски посрещнаха европейския първенец Александър Костадинов и сребърния медалист Любомир Димитров.

08.04.2014 | 13:06
Шампионско посрещане на борците

Невероятно посрещане бе организирано за европейския шампион в класическата борба Александър Костадинов. Преди дни българинът спечели най-голямото си отличие при мъжете, като триумфира във финала при 59 килограмовите, побеждавайки молдовеца Виктор Чиобану с технически туш - 11:0. Снощи Костадинов бе посрещнат на летище „София“ с венец и цветя като истински герой! На заминаване към Финландия борецът сподели пред камерата на TV Bulgaria On Air, че отива за злато и се върна именно с такъв медал. Сега шампионът застана отново пред екипа на телевизията и сподели за зрителите своите емоции и трудности, през които е минал, за да завоюва най-високото отличие:

„Постигнах всичко с много много труд, кръв и желание. Преживях травма на рамото преди това състезание, както и нервни сривове, но късметът ми се усмихна. Успях да събера сили и да покажа най-доброто от себе си и да зарадвам треньорите. Също така ми беше много трудно с килограмите, наложи се 40 минути да тичам с пластики в сауната, за да сваля последния 1 килограм и беше доста тежко.“, разкри Александър Костадинов.

Любомир Димитров, който се окичи със сребро също не скри щастието си от успеха.

„Стигнах до медал и съм щастлив от факта, че го взех. Яд ме е, че не е с друг цвят – златен, но пак съм доволен. Все пак да не забравяме, че имах проблеми със здравословното си състояние и като за първи медал от голямо първенство, не мога да не бъда доволен“, сподели Димитров пред камерата на TV Bulgaria On Air.

Президентът на родната федерация Валентин Йорданов постави оценка – Отличен, на родните борци. Припомняме, че България спечели рекордните 9 медала от Европейско първенство. Подробен репортаж можете да гледате тази неделя в предаването „Резултат“ от 11:00 часа.