Роналдо под въпрос за реванша срещу Борусия

Ако той не е готов напълно готов няма да играе, каза Анчелоти

08.04.2014 | 11:49 Редактор: Боян Христов
Роналдо под въпрос за реванша срещу Борусия

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо приключи рано официалната тренировка на отбора в Дортмунд преди реванша с Борусия и участието му в мача във вторник вечерта е сериозно застрашено. 

Португалецът се прибра в съблекалнята 20 минути след началото на заниманието, след като почувства болки в дясното коляно. Заради проблема той пропусна гостуването на Реал Сосиедад през уикенда. 

Треньорът Карло Анчелоти обяви на пресконференцията, че няма да се рискува с включването му в игра още повече, че Кралския клуб има отличен аванс от 3:0 след първия мач. 

„Ако не е готов на 100% няма да играе. Ще вземем решение без да има никакъв риск. За мен Кристиано винаги трябва да бъде на терена, но просто има ситуации, когато това е невъзможно. Такава бе ситуацията и срещу Реал Сосиедад” заяви Анчелоти. 

Иначе италианецът потвърди, че титуляри в мача ще бъдат Пепе, Серхио Рамос и Фабио Коентрао. В дясната част на защитата вероятно ще действа Дани Карвахал, който така или иначе ще пропусне предстоящия мач с Алмерия заради наказание. 

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп вярва, че неговите момчета имат силите поне за почетна победа срещу Реал Мадрид в днешния реванш между двата тима.

"Не мисля, че е трудно да изберем подход за утрешния двубой. В Мадрид записахме резултат, който не ни оставя големи шансове да продължим напред. Реал е един от фаворитите в турнира", заяви Клоп на пресконференцията.

"Както винаги, ние ще дадем всичко от себе си, за да победим. Не мога да разбера защо толкова много хора казват, че ние трябва да вкараме ранно попадение и да поведем в първите пет минути на мача. Да, смятам, че моят тим показа топки и в първия мач. Допуснахме грешки в защита, но им позволихме да играят."

"Не е проблем да излезеш срещу Реал, но ако не се раздаваш напълно, ще получиш повече от три гола. А аз не искам това. В Мадрид не играхме добре, но въпреки това имахме доста добри положения. Не се защитавахме добре и не използвахме шансовете си. сега искаме да променим това", каза още Клоп.

Срещата е тази вечер от 21:45 ч.

Още новини за Шампионската лига четете в Gol.bg