Президентът на Барса: Спазвали сме всички изисквания при трансферите ни

"Жертва сме голяма несправедливост", добави Хосеп Мария Бартомеу

04.04.2014 | 13:58 Редактор: Боян Христов
Президентът на Барса: Спазвали сме всички изисквания при трансферите ни

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви категорично, че клубът е спазил всички изисквания по привличането на футболисти в школата си и затова наложеното наказание от ФИФА е несправедливо.

„Жертва сме на голяма несправедливост. Спазили сме абсолютно всички изисквания и тази санкция е прекалена. Ядосани сме и ще се борим с всички сили, за да докажем, че не сме нарушили законите. Ще обжалваме и ако трябва ще стигнем и до Спортния административен съд“ заяви той.

„Още миналия февруари получихме запитване от ФИФА по повод на анонимен сигнал по отношение на договорите на млади футболисти в клуба. След това бяха изискани документи за други играчи от школата, които ние представихме. Водим разговори с централата от ноември и сега изведнъж 4 месеца по-късно ни бе наложена подобна санкция“ добави Бартомеу.

„Отново ще изтъкна, че нашите млади футболисти са привлечени в изискванията на законите. Школата ни е пример по целия свят и излизането от нея на футболисти като Меси, Иниеста и Шави не е случайно. Ние ще продължим да работим по своя модел и ще се борим за справедливост“ категоричен бе босът.

„Не сме променили плановете си за следващия сезон. Те остават същите. Разочаровани сме, защото по този начин се вреди на имиджа на клуба, но ние ще изчистим името си, защото разполагаме с необходимите аргументи наказанието да бъде отменено“.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg