Роджър Федерер се класира на четвъртфиналите на Мастърса в Маями

Швейцарецът победи французина Ришар Гаске с 6:1 и 6:2.

26.03.2014 | 15:08 Редактор: Мариета Иванова
Роджър Федерер  се класира на четвъртфиналите на Мастърса в Маями

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Маями. Швейцарецът победи французина Ришар Гаске с 6:1 и 6:2 само за 49 минути игра. За място на полуфинал Федерер ще играе с Кей Нишикори, който отстрани нашия Григор Димитров.  При успех срещу японеца, той ще се завърне в Топ 4 на света.

Световният №1 Рафаел Надал също си осигури място на четвъртфиналите след поредния категоричен успех, този път с 6:2, 6:2 над Фабио Фонини от Италия. Така Надал се превърна в третия тенисист след Федерер и Чилич, достигнал границата от 20 победи през този сезон.
В спор за място на полуфиналите испанецът ще срещне Милош Раонич от Канада.

Новак Джокович и Анди Мъри ще спорят в четвъртфиналите в Маями. Това стана факт след като сърбинът спечели двубоя си срещу Томи Робредо със 6:3, 7:5 за по-малко от час и половина игра. Джокович е трикратен първенец в Маями, а срещу Робредо той записа своята осма последователна победа.

Анди Мъри елиминира французина Жо-Вилфред Цонга с 6:4, 6:1. За шотландеца това бе първа победа над играч от топ 20 от Уимбълдън насам.

Шампионът от Australian Open Станислас Вавринка приключи участието си още на осминафиналите след загуба с 4:6, 6:3 и 1:6 от Александър Долгополов. Следващият противник на Долгополов ще бъде Томаш Бердих, който отстрани Джон Изнър след успех с 6:3 и 7:5.