Сити не е фаворит срещу Юнайтед, смята Пелегрини

Двубоят е тази вечер на Олд Трафорд и започва в 21 часа и 45 минути.

25.03.2014 | 13:50 Редактор: Боян Христов
Сити не е фаворит срещу Юнайтед, смята Пелегрини

Манчестър Юнайтед изпитва сериозни кадрови проблеми преди днешното дерби срещу градския си съперник Манчестър Сити. Робин ван Перси е контузен и ще пропусне срещата, а капитанът на "червените дяволи" Неманя Видич е наказан заради червения си картон срещу Ливърпул.

За Сити аут заради контузии са Настасич, Агуеро и Ричардс, но Компани се завръща в групата за двубоя, след като изтърпя наказанието си.

Днешният мач е шанс за "Гражданите" да се доближат до лидера в класирането Челси, който има 6 точки преднина пред манчестърци.

"Червените дяволи" пък са на незавидното 7-о място в класирането към днешна дата, като отборът има илюзорни шансове за топ 4, но вероятността да пробие там е нищожна.

Въпреки слабата форма на Юнайтед мениджърът на Сити Мануел Пелегрини не счита своя отбор за фаворит в срещата.

Очаква ни много тежък мач. Манчестър Юнайтед има труден сезон, но е един от двата английски отбора, които останаха в Шампионската лига. Това е много добър отбор."

"Не мисля, че сме фаворити в мач срещу Манчестър Юнайтед. Ние сме намираме в добро състояние, но играем срещу голям отбор на неговия стадион. Затова не мисля, че сме фаворити срещу тях", каза чилиецът.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg