Белгия изпусна Кот Д'Ивоар у дома

Червените дяволи водеха с 2:0, но африканският тим успя да стигне но равенството

06.03.2014 | 14:06 Редактор: Боян Христов
Белгия изпусна Кот Д'Ивоар у дома

Белгия не успя да спечели 4-и пореден мач, след като изпусна победата в контролата срещу друг участник на Мондиала през лятото - Кот Д’Ивоар и сблъсъкът в Брюксел приключи 2:2.

Домакините имаха солиден аванс, който обаче не успяха да задържат и в добавеното време се стигна до равенство.

Това бе 4-ата поредна контрола, в която хората на Марк Вилмотс не успяха да спечелят, като за последно победиха САЩ в край на май миналата година.

Всичко вървеше добре за белгийците, които поведоха в 17-ата минута с гол на Маруан Фелайни. Той реализира с глава след центриране на Дрис Мертенс.

Домакините бяха по-активни и след паузата удвоиха преднината си. Влезлият на почивката Раджа Наинголан вкара първото си попадение за националния отбор малко след това и всичко за европейците бе наред. Той се разписа с удар при диагонала, като успя да намери далечния ъгъл.

Африканският тим обаче бе на друго мнение. Дидие Дрогба, който се появи от пейката, направи 1:2 с 63-ия си гол за Слоновете. След статично положение Яя Туре намери ветерана, който реализира с хубав изстрел.

В добавеното време шокът за Белгия стана факт. Тогава друга резерва – Макс-Ален Градел успя да изравни. Играчът на Сент Етиен отново се оказа на най-добра позиция след статична ситуация и отбеляза за крайното 2:2.