ЦСКА ще пусне в продажба акции на клуба на 19 март

Цената на една акция ще бъде 3 лева, като минималният пакет е 10 броя

05.03.2014 | 17:55 Редактор: Боян Христов
ЦСКА ще пусне в продажба акции на клуба на 19 март

Идеологът на ЦСКА Александър Томов разясни механизмите за излизане на клуба на борсата. ЦСКА пуска в продажба 3 милиона нови емитирани акции, като минималният пакет акции е 10 броя. Цената на една акция ще бъде 3 лева.

Акциите са поименни и могат да бъдат закупени само от лица, навършили 18 години, като придобиването им може да бъде осъществявано само срещу лична карта. При закупуването на акции се заплаща съответната банкова такса, отделно от цената на акциите.

От клуба уточняват, че всеки бъдещ акционер, който закупи акции, по никакъв начин не купува дългове. Акциите ще бъдат пуснати в продажба след 19 март, съобщава БТА.

"Тази кампания продължава линията ЦСКА да се превърне в клуб на феновете. Средствата от продажба на акции ще отидат само за нуждите на клуба. За първи път в България и в цяла източна Европа се прави такова нещо".

"Владимир Рупов от днес става директор за връзки с акционерите и ще трябва да дава разяснения на всички акционери в страната", каза Александър Томов.

"Закупилите акции ще могат да участват лично или с техни представители в Общото събрание на клуба, което се превръща във важен инструмент за взимане на решения".

"Парите от акции ще постъпят в клуба най-рано през месец май и няма да бъдат използвани за взимане на лиценз. Постъпленията от акции няма да отиват само за дългове, но и за развитие на клуба, както и за ДЮШ".

"Реалната цена на акциите беше 5 лева, но я свалихме в името повече фенове да имат възможност да си купят", каза още Александър Томов.

Още футболни новини от България четете в Gol.bg