fallback

Шалке победи Байер Леверкузен с 2:1

Близо четвърт час преди края на редовното време Хунтелаар вкара победния гол за своя тим с глава

16.02.2014 | 15:04

Шалке излъга Байер Леверкузен и победи с 2:1 като гост в мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "БайАрена".

Домакините започнаха мача много силно и можеха да открият резултата, но стражът на "кралско-сините" Ралф Ферман блесна с прекрасни намеси. В средата на първата част Леон Горецка се възползва от груба грешка на Ларс Бендер и матира Бернд Лено, копвайки кълбото технично над него.

В средата на второто полувреме Фелипе Сантана се превърна от герой в грешник. Той първо спаси своите, избивайки на самата голлиния, а секунди след това си заби автогол.

Близо четвърт час преди края на редовното време Хунтелаар вкара победния гол за своя тим с глава, като малко преди това Кастро направи безумен пропуск. В последната минута Ферман спаси шут на Ролфес отблизо, а в добавеното време напречната греда спаси гостите.

Леверкузен остава на второто място с 43 точки, но вече води само с една на третия Дортмунд. Шалке е четвърти с 40 пункта в актива си. Лидерът Байерн с изстреля в друга орбита със своите 59 точки.

fallback
fallback